Voorstellen

Ik ben Linda de Jong en woon samen met Derk in Beusichem. Samen met mijn ouders heb ik een melkveebedrijf.

Wij zijn beide opgegroeid met honden.
Ik wilde graag een hond waar ik van alles mee kon doen en ben toen opzoek gegaan naar een ras dat bij me paste. In 2005 heb ik de toller leren kennen, en dit ras sprak me dermate aan dat ik me erin ben gaan verdiepen. Vooral het werkvermogen en de speelsheid van de tollers sprak me erg aan, daarnaast zijn ze natuurlijk erg mooi om te zien. 

Alliance de la Vie Barkarole 'Caya' is in mei 2007 bij ons komen wonen, zij komt van Kennel Alliance de la Vie van Annemiek Nuijten-Vink uit Roosendaal. Met Caya heb ik diverse sporten beoefend, Caya gaat nu mee met de praktijk jacht wat ze geweldig vind en ook heel erg goed doet.

Uit het eerste nestje van Caya hebben we een teefje aangehouden Desire of Red Glory 'Jillz'. Jillz heeft al een aantal gehoorzaamheidscursussen gevolgd en we trainen nu behendigheid. Af en toe gaan we behendigheidswedstrijden. Jillz heeft op show diverse titels gewonnen.

In augustus '12 is Alba Nuadh Elina Di Stevie 'Jeevi', bij ons komen wonen. Jeevi komt van kennel Alba Nuadh van Kelly van Eijndhoven uit Son waar ze een geweldige start heeft gehad. Met Jeevi train ik behendigheid en jacht. De jacht vind ze erg leuk, maar ze moet nog wat stabieler worden, de behendigheid vind ze erg leuk om te doen.

In 2014 hebben we Ziva 'Final Fantasy of Red Glory' aangehouden uit Caya haar laatste nestje. Ziva heeft in haar eerste levensjaar meerdere titels gewonnen op shows, en ze doet het super in de jacht, ook G&G vind ze leuk om te doen.
Ziva heeft veel aanleg voor de jacht, we gaan in de toekomst meerdere jacht- en tollingtesten doen en ze zal meegaan met de praktijkjacht.

Abby 'Caribbean Rumba of Red Glory' is een pup uit Jillz haar 2e nestje. Abby trainen we nu de beginselen aan van de jacht en we zijn begonnen met Jachttraining. In de toekomst zal ze met Derk meegaan met de praktijk jacht en ik wil met haar jachtproeven gaan lopen. Begin 2016 al ze voor het eerst op een show uitkomen.

Regelmatig zijn wij te vinden op shows en jachtwedstrijden.

Omdat ik met Caya een nestje wilde fokken heb ik de kennelnaam 'of Red Glory' aangevraagd.
Het eerste nestje is geboren op 24 september 2010, Caya en Pierce kregen maarliefst 11 pups.
Het tweede nest is geboren op 2 mei 2012, Caya en Funk kregen 9 reutjes.
In 2014 heeft Caya haar laatste nestje gehad 1 reutje en 2 teefjes, en Jillz kreeg haar 1e nestje van 7 teefjes.

Ik ben lid van de Vereniging van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland, de Belgian Tollerclub, de Duitse Retriever Club en de Zweedse Tollerclub.